La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius

Termometrele au înregistrat, luni dimineaţă, minus 31 de grade Celsius în localitatea covăsneană Întorsura Buzăului, aceasta fiind cea mai mică valoare termică semnalată în această iarnă.

25 afișări
Imaginea articolului La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius

La Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius

Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă au fost înregistrate, luni dimineaţă, în mai multe localităţi din judeţul Covasna, între minus 31 şi minus 20 de grade Celsius, iar meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în următoarele zile.

La Întorsura Buzăului, termometrele au indicat, luni dimineaţă, minus 31 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă. Duminică dimineaţă, în zonă au fost minus 30 de grade Celsius.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat, luni, că nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice. De asemenea, edilul a subliniat că, în cursul zilei, angajaţii Primăriei vor vizita localnicii cu probleme sociale pentru a vedea dacă au lemne suficiente pentru a-şi încălzi locuinţele.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 grade Celsius.

Nici alte zone ale judeţului Covasna nu au scăpat de ger. Luni dimineaţă, la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc s-au înregistrat minus 20 grade Celsius, iar în zona oraşului Baraolt minus 19 grade Celsius.

Gerul s-a menţinut şi în judeţul Harghita, temperaturile înregistrate fiind sub minus 20 de grade Celsius. Minimele înregistrate în judeţ au fost de minus 21,8 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 21,6 grade Celsius la Joseni, minus 18,6 grade la Odorheiu Secuiesc, minus 17 grade la Topliţa, minus 15,6 grade la Bucin.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine geroasă şi în cursul nopţii de luni spre marţi şi marţi dimineaţă, dar temperaturile vor fi cu unu-două grade mai ridicate decât luni, urmând să se semnaleze chiciură şi ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici