La şcoală, de pe patul de spital. Părinţii elevilor internaţi susţin iniţiativa ministrului Sorin Cîmpeanu

  • Cîmpeanu: Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spitale
  • Cîmpeanu: În Fundeni avem 92 de elevi, la Marie Curie avem aproape 30 de elevi
  • David a fost diagnosticat cu leucemie cu o lună înainte de Evaluarea Naţională
  • Doru Grădinaru ar preda în spitale, dacă va avea materialele necesare
202 afișări
Imaginea articolului La şcoală, de pe patul de spital. Părinţii elevilor internaţi susţin iniţiativa ministrului Sorin Cîmpeanu
Situaţia copiilor din spitale, care nu au acces la educaţie, reprezintă o problemă reală. Din acest motiv, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, propune o Ordonanţă de Urgenţă pentru desfăşurarea şcolii în centrele sanitare.
 
„Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt in spitale, sau pe parcursul anului şcolar, în şedinţe de chimioterapie. În Fundeni avem 92 de elevi, la Marie Curie avem aproape 30 de elevi în aceeaşi situaţie şi în ţară numărul lor se multiplica”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
 
Mihaela este mama lui David. Elevul are 15 ani şi susţine Evaluarea Naţională anul acesta, însă a fost diagnosticat cu leucemie chiar cu o lună înainte de examene. Nu a putut să intre la toate orele online deoarece de atunci se află Institutul Clinic Fundeni, iar şcoala în spitale ar veni ca o salvare pentru el.
 
„Are zile mai bune, mai puţin bune, în care poate sau nu poate să intre. Astăzi, spre exemplu, a avut română la şcoală dar nu a putut să intre pentru ca nu s-a simţit bine. Este foarte bună decizia din toate punctele de vedere. Şi că pot să îşi ducă viaţa mai departe şi că îşi canalizează timpul şi energia pe altceva, nu doar pe boală”, spune Mihaela. 
 
Doru Grădinaru este profesor de istorie şi spune că trebuie realizat un plan şi o programă specială pentru aceşti copii. El ar alege să predea într-un spital,  dar cu anumite condiţii.
 
„Aş accepta în funcţie de clauzele care sunt cuprinse într-o astfel de propunere. Să avem sprijinul necesar unei astfel de intervenţii. Să avem materialele necesare, să avem o programă, să avem sprijinul Ministerului. Acestea sunt cele mai importante aspecte”, consideră Doru Grădinaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici