Lamborghini Gallardo şi 200.000 de euro, confiscate în cadrul anchetei privind traficul de ovule

Procurorii DIICOT au confiscat suma de 200.000 de euro găsită la o clinică particulară din Bucureşti unde s-au efectuat percheziţii duminică, în cadrul anchetei privind traficul de ovule, precum şi un autoturism Lamborghini Gallardo aparţinând fiului patronului clinicii.

88 afișări
Imaginea articolului Lamborghini Gallardo şi 200.000 de euro, confiscate în cadrul anchetei privind traficul de ovule

Lamborghini Gallardo şi 200.000 de euro, confiscate în cadrul anchetei privind traficul de ovule

Procurorii DIICOT coordonează o anchetă privind membrii unei reţele care racolau cupluri din străinătate care nu puteau avea copii şi le aduceau în România. Aici, racolau alte persoane care, contra unor sume de bani, donau ovule pentru fertilizarea in vitro.

Acţiunea pentru identificarea membrilor reţelei care acţiona pe linia traficului de ovule s-a desfăşurat în Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind efectuate patru descinderi la care au participat luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

În urma celor patru descinderi au fost ridicate documente, calculatoare, dar şi bani.

Cei 200.000 de euro confiscaţi reprezintă bani oferiţi de femei din Israel venite la această clinică particulară pentru fertilizare in vitro, potrivit unor surse judiciare.

Video Stirileprotv.ro

Un număr de 28 de persoane au fost aduse cu mandat pentru a fi audiate de procurorii DIICOT, în noaptea de duminică spre luni, în cadrul acestei anchete, până în prezent fiind reţinute trei persoane, iar în cazul altor două fiind dispusă interdicţia de a părăsi ţara.

Cele trei persoane reţinute vor fi prezentate, luni după amiază, Tribunalului Bucureşti, fiind acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi de organizarea activităţii de traficare de celule umane în scopul obţinerii unor foloase materiale.

Potrivit unor surse apropite anchetei, în reţea erau implicaţi şi cetăţeni israelieni. De asemenea, doctorul - o femeie - are naţionalitate israeliană şi cetăţenie poloneză, potrivit aceloraşi surse.

Un număr de 30 de israelieni au fost arestaţi într-o clinică de fertilizare din Bucureşti, iar ambasada Israelului în România ţine legătura în mod strâns cu autorităţile române în încercarea de a soluţiona cazul acestora, relatează site-ul Ynetnews.com.

Un oficial al Ministerului de Externe a declarat că israelienii au ajuns în capitala României pentru tratamente medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici