Lege, în pregătire, pentru suspendarea activităţii cluburilor. Barna, de acord cu sancţiunile, după petrecerile din nordul Capitalei

Suspendarea activităţii cluburilor care nu respectă regulile de protecţie sanitară este o măsură firească, spune vicepremierul Dan Barna, lider al USR: „E o măsură necesară pentru că cifrele şi datele privind pandemia nu arată deloc încurajator”.

2675 afișări
Imaginea articolului Lege, în pregătire, pentru suspendarea activităţii cluburilor. Barna, de acord cu sancţiunile, după petrecerile din nordul Capitalei

Barna, de acord cu suspendarea activităţii cluburilor care nu respectă regulile, după petrecerile din Capitală

„Este o măsură firească, fiindcă, din păcate, iar aceasta este o realitate pe care ezităm să o spunem, sunt oameni care respectă legea şi oameni care ocolesc sau croşetează legea. O astfel de lege măsură e necesară pentru a nu mai avea locaţii unde se plătesc zilnic amenzi, iar activitatea merge mai departe sub o aparenţă de legalitate. E o măsură necesară pentru că cifrele şi datele privind pandemia nu arată deloc încurajator”, spune Dan Barna.

El menţionează o o astfel de discuţie va avea loc şi în Executiv.

„Vedem că presiunea pe sistemul sanitar şi evoluţia pandemiei confirmă că ideea că lucrurile sunt simple nu e consistentă. România are astăzi cele mai uşoare restricţii din Europa, valul trei vine peste noi şi trebuie să fim foarte exigenţi şi foarte responsabili”, spune Barna.

Suspendarea activităţii cluburilor şi restaurantelor care nu respectă regulile de protecţie sanitară poate fi decisă doar în urma aprobării unui proiect de lege, în condiţiile în care CCR a decis că nu pot fi introduse noi restricţii prin OUG, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Cluburile şi restaurantele care încalcă restricţiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul Florin Cîţu, care anunţă că Executivul are pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru situaţia în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.

În unele cluburi din Bucureşti au fost organizate petreceri sămbâtă seara. Imagini au fost surprinse în mai multe localuri din zona de Nord şi postate pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barna,
cluburi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici