Liderii federaţiilor din învăţământ îi urează lui Cătălin Croitoru "succes în cariera politică"

Liderii federaţiilor sindicale din învăţământ îi urează "succes în cariera politică" preşedintelui Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Cătălin Croitoru, proaspăt reprezentant al Partidului Democrat Liberal (PDL).

135 afișări
Imaginea articolului Liderii federaţiilor din învăţământ îi urează lui Cătălin Croitoru "succes în cariera politică"

Aurel Cornea (Imagine: Mediafax Foto)

"Îi urez succese nebănuite în activitatea lui politică. Noi reprezentăm o federaţie care nu ar accepta, sub nicio formă, compromisuri politice", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

În opinia acestuia, membri de sindicat nu au dreptul să fie nici măcar în structurile politice ale vreunui partid politic.

"Noi, ca sindicalişti, ar trebui să ne ocupăm doar de problemele oamenilor pe care îi reprezentăm, nu este normal să se întrepătrundă activitatea sindicală cu cea politică. Nu o să vedeţi niciodată membri ai Federaţiei Spiru Haret în vreun partid politic", a precizat Nistor.

Şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, îi urează succes lui Croitoru în cariera politică pe care şi-a ales-o.

"Numai colegii lui îl pot judeca pentru acest gest. În statutul nostru este interzis acest pas, dar dacă statutul său îi dă dreptul, îi urez succes deplin", a afirmat Cornea.

El a precizat că în cadrul FSLI, membrii de sindicat nu au dreptul să facă parte din niciun partid politic. "Din punctul meu de vedere, aceasta cred că este o problemă, pentru că atât timp cât eşti lider de sindicat, nu poţi fi şi lider sau membru de partid", a mai spus Aurel Cornea.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat că liderul FEN, Cătălin Coritoru, s-a înscris, luni, în PDL şi va coordona Departamentul Educaţiei din cadrul partidului, urmând, totodată, să aibă statut de invitat în Biroul Permanent Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici