Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani, trimis în judecată pentru trafic de persoane

Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani, Marian Verenciuc, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi, pentru trafic de persoane, fiind acuzat că racola tinere pe care ulterior le obliga să se prostitueze în Grecia.

213 afișări
Imaginea articolului Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani, trimis în judecată pentru trafic de persoane

Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani, trimis în judecată pentru trafic de persoane

Marian Verenciuc, preşedintele organizaţiei de tineret al PDL Botoşani, este acuzat de procurorii DIICOT Iaşi că ar fi racolat mai multe tinere, cărora le promitea locuri de muncă în Grecia, apoi le obliga să se prostitueze.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iaşi, Verenciuc racola personal victimele, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia, întreţinea relaţii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de muncă bine plătite în Grecia.

"Racola personal victimele de pe raza judeţului Botoşani, se împrietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia şi se interesa de starea lor materială şi familială. Apoi întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura un loc de muncă bine plătit în Grecia, ca baby-sitter sau ca damă de companie într-un local despre care spunea că aparţine fratelui său vitreg", precizează procurorii DIICOT Iaşi în rechizitoriu.

Anchetatorii susţin că şi din judetul Iaşi au fost racolate mai multe tinere, prin intermediul lui Sergio Matei Buga, de 23 de ani, prieten cu Marian Verenciuc.

Ulterior, în momentul în care tinerele ajungeau în Grecia, erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoraş. Acesta le caza într-un apartament, le lua actele şi le obliga să se prostitueze, ducându-le inclusiv în imobile destinate exclusiv prostituţiei.

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge să se prostitueze, Grigoraş le bătea şi ameninţa în mod repetat.

Anchetatorii apreciază că, de pe urma exploatării fetelor, Marian Verenciuc şi Cristinel Grigoraş ar fi câştigat în total 76.000 de euro.

Marian Verenciuc şi Sergio Matei Buga au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de persoane. Totodată, procurorii continuă cercetările în cazul lui Cristinel Grigoraş.

Marian Verenciuc, în vârstă de 34 de ani, a devenit membru al PDL în urmă cu doi ani şi jumătate, iar la sfârşitul anului 2009 a preluat conducerea organizaţiei de tineret a formaţiunii politice.

Marian Verenciuc va fi suspendat din PDL

Preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur, spune că va propune Biroului Politic al filialei suspendarea din partid a lui Marian Verenciuc, care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de persoane.

"Existau nişte zvonuri asupra preocupărilor sale (ale lui Verenciuc -n.r.), nişte bănuieli. Acum însă este treaba organelor abilitate să se ocupe de aceste aspecte", a declarat Cătălin Flutur, care a spus că va propune Biroului Politic al filialei suspendarea din partid a lui Verenciuc.

El a spus că dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile aduse Verenciuc va fi exclus "cu siguranţă" din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici