Liliana Mincă: Să tratăm fiecare zi ca Ziua Femeii. Zgonea: Femeia te ridică, femeia te coboară

Deputatul PPDD Liliana Mincă a ţinut, marţi, un discurs în plenul Camerei Deputaţilor cu ocazia Zilei de 8 Martie, arătând că în această zi vor fi demonstraţii de ipocrizie deoarece se omagiază ziua şi mai puţin femeia, Valeriu Zgonea afirmând în final: "Femeia te ridică, femeia te coboară".

251 afișări
Imaginea articolului Liliana Mincă: Să tratăm fiecare zi ca Ziua Femeii. Zgonea: Femeia te ridică, femeia te coboară

Liliana Mincă: Să tratăm fiecare zi ca Ziua Femeii. Zgonea: Femeia te ridică, femeia te coboară (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

"Mai sunt 2 zile până când de 8 Martie vor fi demonstraţii naţionale de ipocrizie. România s-a obişnuit să omagieze mai mult ziua de 8 Martie şi mai puţin femeia", a spus Mincă, preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse.

Ea a arătat că femeia îşi doreşte egalitate de şanse cu adevărat, nu doar declarativ şi că în 2013 femeile sunt fie ignorate, fie exploatate.

Mincă a mai spus că în Parlament numărul femeilor parlamentar este de 17% şi este un "număr infim".

"Rata de şomaj este mai mare în rândul femeilor decât al bărbaţilor, care au şi salarii mai mari", a afirmat Mincă, adăugând că multe femei sunt victime ale violenţei domestice.

"Este momentul să renunţăm la fanfaronadă şi să tratăm fiecare zi ca şi cum ar fi Ziua Femeii. (...) Doresc femeilor - mame, soţii, surori - o Românie fără prejudecăţi. La mulţi ani, doamnelor şi domnişoarelor, în fiecare zi!", a încheiat Mincă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus în final: "Femeia te ridică, femeia te coboară! No comment".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici