Lipsa de socializare a copiilor, semnal de alarmă pentru adulţi. Aurelia Marcoane, psihoterapeut: Copiii au nevoie de încredere totală de la părinţi

  • Lipsa de socializare a copiilor reprezintă un semn al unei probleme comportamentale.
  • Părinţii nu ştiu mereu să gestioneze situaţia când copiii se confruntă cu stări mai puţin bune.
  • Aurelia Marcoane, psihoterapeut: Copiii au nevoie de încredere totală de la părinţi.
315 afișări
Imaginea articolului Lipsa de socializare a copiilor, semnal de alarmă pentru adulţi. Aurelia Marcoane, psihoterapeut: Copiii au nevoie de încredere totală de la părinţi
Dacă micuţii îşi pierd încrederea în el sau nu mai au chef să socializeze, asta poate ascunde tulburări de comportament.  
 
Eugenia Deaconu are un copil de 14 ani, pe nume David. Aceasta mărturiseşte că adolescentul a avut schimbări de comportament, iar ea nu ştia cum să procedeze.
 
„Lipsa lui de motivare a scăzut foarte mult. Sunt momente în care nu ştiu cum să abordez o problemă şi să ştiţi că cer ajutorul în acel moment. Nu tot timpul poţi să afli cauza a ceea ce trăieşte copilul. Uneori şi noi ca părinţi greşim, poate suntem prea protectivi”, spune Eugenia Deaconu.
 

La ce trebuie să fi atent, ca părinte?

 
Aurelia Marcoane, psihoterapeut spune că celor mici sau adolescenţilor trebuie să li se ofere o încredere totală. „Dacă este nevoie de o intervenţie, aceea poate fi din interior, din partea părinţilor, ar trebui să încerce să îi înţeleagă, să discute cu ei”, spune specialista. 
 
Specialiştii în psihiatrie mai susţin că părinţii contribuie cel mai mult în formarea comportamentului copilului. Aceştia ar trebui să fie în permanenţă atenţi, chiar şi la cele mai  minore schimbări, pentru a evita să ajungă în situaţii neplăcute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici