Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat luni într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, începând din mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite.

497 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite

Liviu Popa: De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv şi are competenţe sporite (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liviu Popa a declarat că decizia a fost luată fiindcă IGPR este interesat de creşterea gradului de siguranţă publică şi liniştea cetăţenilor.

"De la 1 mai, Poliţia de proximitate se măreşte ca efectiv fiindcă este important din punctul nostru de vedere să fim cât mai mult între cetăţeni, să cunoaştem populaţia, să identificăm problemele care sunt şi pe care cetăţeanul le are şi sigur să găsim cele mai bune soluţii pentru aceste probleme", a spus Popa.

El a adăugat că, din acest motiv, sectoristul a dobândit şi competenţe noi, cum ar fi cele de constatare a unor infracţiuni, de cercetare a unor infracţiuni simple, de constatare şi aplicare a unor sancţiuni contravenţionale.

"Pe de altă parte, sectoristul are competenţe sporite în ce înseamnă cunoaşterea populaţiei. Având în vedere competenţele sporite pe care le are Poliţia de proximitate, au fost transferaţi colegi de la alte structuri de mică criminalitate sau de ordine publică cu competenţe de poliţie judiciară la această structură", a spus Popa.

Şeful IGPR a adăugat că a lăsat la latitudinea fiecărui inspectorat judeţean să aprecieze cât de mulţi oameni trebuie să transfere la Poliţia de proximitate.

"Mergem pe ideea că între 3000 şi 5000 de locuitori vor fi arondaţi unui sector de proximitate", a spus el.

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a participat, la Bistriţa, la instalarea oficială în funcţie a şefului IJP Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ovidiu Mureşan, respectiv a unuia dintre adjuncţii acestuia, comisarul şef Ciprian Buta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici