Locomotiva unui tren plin cu pasageri a luat foc în gara din Arad

Zeci de călători ai unui tren, care urma să plece din staţia CFR Arad spre Brad, au fost nevoiţi să coboare din vagoane, vineri după-amiază, din cauza unui incendiu declanşat la locomotivă.

22 afișări
Imaginea articolului Locomotiva unui tren plin cu pasageri a luat foc în gara din Arad

Locomotiva unui tren plin cu pasageri a luat foc în gara din Arad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, angajaţii CFR au decuplat rapid locomotiva de restul garniturii şi au tras-o la o distanţă de siguranţă faţă de peroane, mai ales din cauza fumului dens emanat.

"Locomotiva era diesel, dar nu a existat pericolul unei explozii a rezervorului cu motorină. Totuşi, ca măsură de protecţie, a fost decuplată de restul vagoanelor şi mutată într-o zonă de siguranţă, unde incendiul a fost lichidat în 15 minute. Cauza producerii incendiului a fost un scurtcircuit", a declarat, lct. col. Lucian Câmpeanu, din cadrul ISU Arad.

Pentru a putea interveni, pompierii au decuplat şi liniile de mare tensiune din gară.

În urma incidentului, trenul Arad-Brad a avut o întârziere de aproximativ o oră, până când o altă locomotivă a fost cumplată la garnitura de vagoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici