GALERIE FOTO  Locuitorii unui cartier de sub Tâmpa ies în stradă pentru autorizaţii, utilităţi, asfalt şi lumină. Răspunsul Primăriei

Locuitori şi proprietari din cartierul Stupini (Braşov) au anunţat că joi, de la ora 13.00, vor ieşit în stradă pentru a protesta.

299 afișări
Imaginea articolului Locuitorii unui cartier de sub Tâmpa ies în stradă pentru autorizaţii, utilităţi, asfalt şi lumină. Răspunsul Primăriei

Redacţia a primit astăzi un protest al proprietarilor terenurilor din zona străzii Aron Pumnul, cartierul Stupini, din municipiul Braşov.

Oamenii reclamă că se luptă de doi ani pentru a obţine autorizaţii de construcţie de la Primăria Braşov, autorizaţii sistate în acest moment, deşi pe această stradă există deja 9 case construite cu autorizaţii.

Respectivii mai anunţă că joi, de la ora 13.00, plănuiesc să iasă în stradă, pentru a protesta faţă de această situaţie.

„Sunt 2 ani de minciuni... Proprietarii terenurilor din zona străzii Aron Pumnul, cartierul Stupini, din municipiul Braşov, se luptă de doi ani pentru a putea obţine autorizaţii de construcţie de la Primăria Braşov, care în acest moment nu se mai eliberează, deşi pe această stradă există deja 9 case construite cu autorizaţii. Oare de ce unii au primit autorizaţii şi ceilalţi nu?

Oamenii au investit bani în aceste terenuri pentru a construi case, s-a obţinut certificat de urbanism, însă se pare că autorizaţiile de construcţie nu se eliberează decât in anumite condiţii, ştiute doar de autorităţile locale ale primăriei Braşov.

Iar între timp scumpirile se ţin lanţ, iar banii pe care proprietarii de terenuri doreau să-i investească în locuinţe şi nu au reuşit, s-au devalorizat.

În toată zona este noroi cât cuprinde, străzi neasfaltate şi gropi, în condiţiile în care ne aflăm la aproximativ 2 km de centrul Braşovului.
În această situaţie se află şi str. Ioan Colan din apropiere, care, deşi are 4 m lăţime şi aici sunt deja case construite, locuitorii sunt nemulţumiţi din cauza lipsei utilităţilor şi a asfaltului.

De asemenea, pe strada Căliman, deşi s-a obţinut finanţare pentru canalizare, apă şi branşări, din cauza unora care nu vor să cedeze din teren, există riscul de a se pierde această finanţare.

Este inexplicabil faptul că, deşi primăria este proprietară în proporţie de 70% pe terenurile din acest cartier, nu se eliberează o hotărâre a Consiliului local prin care firma de construcţii să înceapă lucrările în zonă.

Precizăm faptul că în ultima perioadă, din cauza lipsei iluminatului public, au loc din ce în ce mai multe spargeri de locuinţe şi furturi, proprietarii din zonă fiind exasperaţi de condiţiile în care au ajuns să trăiască.

Drept urmare, noi, proprietarii de terenuri şi locuinţe din cartierul Stupini, strada Aron Pumnul şi străzile învecinate, am hotărât ca în ziua de joi, 11 aprilie, să ieşim în stradă să protestăm pentru a ne cere drepturile de a trăi civilizat şi în condiţii umane în municipiul Braşov”, scrie unul dintre semnatari, Răzvan Pop.

Redacţia a solicitat şi un punct de vedere din partea Primăriei Braşov legat de această situaţie, dar şi dacă instituţia a înregistrat aprobare pentru protest.

Iată răspunsul primit:

„În vederea executării construcţiilor, proprietarii trebuie să completeze documentaţia cu dovada accesului la drumul public existent, respectiv Calea Feldioarei, în conformitate cu prevederile HCL 276/2018, având în vedere că traseul străzii Aron Pumnul se desfăşoară pe un drum de exploatare.

Imobilele existente pe strada Aron Pumnul nu au fost edificate anterior intrării în vigoare a actului normativ menţionat anterior, când nu exista obligaţia reglementării juridice a întregului sector de drum.

La data prezentei nu a fost depusă solicitare de aunare publică, în conformitate cu prevederile Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşlurarea adunărilor publice”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici