Locurile de joacă şi spaţiile pentru sport din trei parcuri bucureştene, închise de ANPC

Locurile de joacă şi spaţiile pentru sport din trei parcuri bucureştene au fost închise de angajaţii ANPC în urma unor controale efectuate joi. În interior au fost găsite numeroase nereguli.

295 afișări
Imaginea articolului Locurile de joacă şi spaţiile pentru sport din trei parcuri bucureştene, închise de ANPC

Locurile de joacă şi spaţiile pentru sport din trei parcuri bucureştene, închise de ANPC

Comisarii de mediu au verificat parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom din Sectorul 2 al capitalei. În interior, au fost controlate locurile de joacă şi spaţiile destinate practicării sportului în aer liber. În toate parcurile aflate în administrarea Primăriei Sectorului 2 au fost constatate nereguli şi au fost aplicate sancţiuni.

Concret, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate locurile de joacă, precum şi terenurile destinate practicării sportului, până la remedierea deficienţelor.

„Din păcate, nu sunt nici curăţate, nici amenajate. Par părăsite şi sunt pline de praf şi de pericole pentru cei mici, dacă vor să se joace, ceea ce nu este admisibil. Mai ales, că se află în mijlocul unor cartiere atât de populate, unde oamenii şi-ar dori un loc de agrement bine întreţinut, din grijă pentru ei”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreşedintele ANPC.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost „bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri, tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protectie din cauciuc la lanţurile leagănelor, vopsea exfoliată pe toate băncile şi lipsa informării scrise a publicului în zona de fitness.

Verificările vor continua şi zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici