Londra confirmă cazurile de gripă porcină din România

Ministerul Sănătăţii a primit, vineri, la orele 20.30, din partea Laboratorului European din Londra, validarea oficială a rezultatelor pozitive obţinute în urma testelor de laborator efectuate de Institutul Naţional Cantacuzino în cazul pacienţilor din România.

69 afișări
Imaginea articolului Londra confirmă cazurile de gripă porcină din România

Londra confirmă cazurile de gripă porcină din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de sâmbătă al Ministerului Sănătăţii, pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" rămân în continuare internaţi, sub supraveghere medicală şi terapie cu antivirale, evoluţia lor fiind favorabilă.

Investigaţiile epidemiologice arată că toate cele 22 de persoane care au intrat în contact cu femeia care a contractat virusul gripal AH1N1 nu au fost infectate.

"Pentru evitarea confuziilor, specialiştii din Comitetul de Coordonare al Ministerului Sănătăţii subliniază că noul virus gripal AH1N1 este unul strict uman, cu transmitere exclusiv inter-umană", a precizat sursa citată.

În Europa se înregistrează 480 de cazuri. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 24 de cazuri noi, iar Estonia şi Ungaria au comunicat primul caz (cazul zero).

Primul caz de îmbolnăvire din România cu noul virus gripal AH1N1, "cazul zero" în limbajul de specialitate, este al unei femei de 30 de ani care a venit în ţară în 23 mai, din New York, cu o cursă aeriană cu escală la Paris.

Cazul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino în 27 mai, în urma testelor de laborator, după ce femeia s-a prezentat la Institutul "Matei Balş" din Capitală în 26 mai.

Celelalte două cazuri sunt cu transmitere secundată, respectiv de la "cazul zero", fiind vorba de unul din cei doi copii ai femeii, în vârstă de un an şi două luni, şi de tatăl acesteia.

Toate cele patru persoane - femeia, cei doi băieţi ai acesteia şi tatăl ei - sunt internate în Institutul "Matei Balş".

Ministrul Bazac a precizat că familia a fost externată, miercuri, din Institutul "Matei Balş", însă joi dimineaţă a fost rechemată, după ce testele au confirmat îmbolnăvirea cu noul virus gripal la alte două persoane din familia femeii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici