Lucrările la Pasajul Universităţii sunt în faza de finisaje

Lucrările la Pasajul Universităţii se află în faza de finisaje şi vor fi gata în maximum două luni şi jumătate, incluzând şi patru lifturi care vor asigura accesul persoanelor cu dizabilităţi atât în pasaj cât şi în staţia de metrou, a declarat, duminică, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

43 afișări
Imaginea articolului Lucrările la Pasajul Universităţii sunt în faza de finisaje

Lucrările la Pasajul Universităţii sunt în faza de finisaje (Imagine: Mediafax Foto)

Oprescu a verificat, duminică dimineaţa, stadiul lucrărilor de la pasajul pietonal din Piaţa Universităţii, după ce, în urmă cu săptămâni a cerut urgentarea lucrărilor de refacere a acestuia, unul dintre cele mai circulate pasaje din Capitală.

Discuţiile primarului general cu proiectantul şi constructorii au vizat alegerea celor mai bune soluţii pentru cele patru căi de acces în pasaj, precum şi pentru calea de acces pentru staţia de metrou.

Astfel, primarul general le-a explicat, din nou, constructorilor necesitatea existenţei unei căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, arătând că acestea trebuie să poată avea acces atât în pasaj, cât şi spre staţia de metrou de la Universitate.

A fost stabilită montarea a patru lifturi cu capacitate de transport de peste 20 de persoane, la cele patru ieşiri din pasaj.

De asemenea, s-a stabilit şi modul de iluminare a pasajului, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, şi materialele şi culoarea pereţilor şi pardoselii, realizate din granit şi marmură, într-o combinaţie de negru cu alb. Pardoseala pasajului va fi realizată dintr-un material rugos, care va fi dispus astfel încât să nu existe accidente pe timp de ploaie.

De asemenea, spaţiile comerciale din incinta pasajului vor fi "preamenajate", astfel încât comercianţii să nu aducă foarte multe modificări aspectului pasajului.

Primarul general le-a cerut constructorilor şi ca lucrările de reabilitare să fie desfăşurate de echipe de muncitori care să lucreze în două ture, pentru a avansa mai rapid.

În prezent, lucrările sunt în faza de finisaje, urmând ca în maximum două luni şi jumătate pasajul să fie redat cetăţenilor, a mai spus Oprescu.

Primarul a precizat că bugetul lucrărilor nu va depăşi suma de patru milioane de euro, aprobată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Lucrările la Pasajul Universităţii au avut, iniţial, termen de finalizare până la sfârşitul anului 2008.

După vizita în Pasajul Universităţii, Sorin Oprescu a inspectat şi Piaţa Pucheni din Capitală, unde a constatat un progres faţă de vizita pe care a făcut-o în urmă cu două săptămâni, când a fost nemulţumit de condiţiile insalubre în care funcţiona complexul comercial.

Primarul general va vizita, duminică, şi unul dintre punctele pentru distribuirea apei şi acordare de prim ajutor în caz de caniculă, instalat în Piaţa Obor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici