Lucrările la Pasajul Universităţii vor fi finalizate în 15 decembrie

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, miercuri, la prezentarea raportului la o sută de zile de mandat, că lucrările la Pasajul Universităţii vor fi finalizate în 15 decembrie.

60 afișări
Imaginea articolului Lucrările la Pasajul Universităţii vor fi finalizate în 15 decembrie

Lucrările la Pasajul Universităţii vor fi finalizate în 15 decembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a precizat că faţă de termenul prevăzut iniţial pentru finalizarea lucrărilor, respectiv februarie 2009, a obţinut de la constructor promisiunea că pasajul va fi funcţional la jumătatea lunii decembrie.

Iniţial, lucrările la Pasajul Universităţii au avut termen de finalizare până la sfârşitul anului 2008.

Oprescu a verificat în august stadiul lucrărilor de la pasajul pietonal din Piaţa Universităţii, după ce anterior ceruse urgentarea acestora.

Primarul declara atunci că lucrările la Pasajul Universităţii se află în faza de finisaje şi vor fi gata în maximum două luni şi jumătate, adică mai devreme de luna decembrie, incluzând şi patru lifturi care vor asigura accesul persoanelor cu dizabilităţi atât în pasaj, cât şi în staţia de metrou.

Edilul şef le-a spus atunci proiectantului şi constructorilor că este necesară o cale de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, arătând că acestea trebuie să poată avea acces atât în pasaj, cât şi spre staţia de metrou de la Universitate.

Întrebat în cât timp estimează că vor fi gata lucrările din pasaj, proiectantul spunea atunci că partea de finisaje, excluzând ascensoarele sau scările rulante, va fi finalizată până la sfârşitul anului. Sorin Oprescu le-a cerut însă să termine lucrările în două luni, două luni şi jumătate.

În cadrul lucrărilor de reabilitare a Pasajului Universităţii vor fi montate patru lifturi cu capacitate de transport de peste 20 de persoane, la cele patru ieşiri din pasaj. De asemenea, spaţiile comerciale din incinta pasajului vor fi "preamenajate", astfel încât comercianţii să nu aducă foarte multe modificări aspectului pasajului.

Oprescu preciza că bugetul lucrărilor nu va depăşi patru milioane de euro, sumă aprobată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici