Lumină de la Mormântul din Ierusalim, la Patriarhie

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române.

114 afișări
Imaginea articolului Lumină de la Mormântul din Ierusalim, la Patriarhie

Lumină de la Mormântul din Ierusalim, la Patriarhie (Imagine: Mediafax Foto)

În noaptea de Paşte, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Slujba Învierii Domnului de la miezul nopţii, în pridvorul Reşedinţei patriarhale, înconjurat de soborul slujitorilor de la Catedrala patriarhală.

Anul acesta, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi clerului şi credincioşilor, prezenţi la Catedrala patriarhală, Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim - cu un avion special, în seara de sâmbătă -, de către o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul.

"Este pentru prima oară când Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă în România cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Miile de credincioşi din Bucureşti şi din ţară, prezenţi la Catedrala patriarhală în noaptea Sfintelor Paşti, vor avea posibilitatea să urmărească Slujba Învierii pe un ecran (6 x 4 m) amplasat între altarul Catedralei patriarhale şi clopotniţă, în apropierea baldachinului de pe Dealul Patriarhiei", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici