Luxemburghezii câştigă de 12 ori mai mult decât românii! Ce salarii minime se plătesc în Europa?

Dacă mai aveam dubii referitoare la nivelul de trai din România, datele de la Eurostat vin să confirme faptul că la noi se câştigă unul dintre cele mai mici salarii minime din Uniune Europeană. Şi ca şi când acest lucru n-ar fi de ajuns, România a fost, anul trecut, singura ţară din UE în care salariul minim a scăzut, în restul ţărilor înregistrându-se creşteri sau cel puţin stagnări. Măcar nu suntem ultimii din Europa, vecinii bulgari menţinându-se pe ultimul loc în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, potrivit www.incont.ro.

104 afișări
Imaginea articolului Luxemburghezii câştigă de 12 ori mai mult decât românii! Ce salarii minime se plătesc în Europa?

Luxemburghezii câştigă de 12 ori mai mult decât românii! Ce salarii minime se plătesc în Europa? (Imagine: Mediafax Foto)

Raportat la câştiguri, cel mai bine este să traieşti în Luxemburg, unde se câştigă şi cel mai mare salariu minim din Europa, respectiv 1.682 de euro pe lună. Top 5 al celor mai mari salarii minime din UE este completat de Irlanda (1.461 euro), Olanda (1.407 euro), Belgia (1.387 euro) şi Franţa (1.343 euro).

Află ce salarii minime se plătesc în Europa pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici