MAE: 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, testaţi pozitiv la COVID-19

  • 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, în districtele Enz şi Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus
  • 20 dintre aceştia sunt din localitatea Pforzheim, districtul Enz, iar 38 din districtul Rhein-Neckar.
546 afișări
Imaginea articolului MAE: 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, testaţi pozitiv la COVID-19

MAE: 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, testaţi pozitiv la COVID-19

Un număr de 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, în districtele Enz şi Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, anunţă, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
 
Potrivit datelor comunicate de către autorităţile germane, aproximativ 200 de cetăţeni români, membri ai unei comunităţi religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19.
 
În urma testării, 20 de cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme uşoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.
 
Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, autorităţile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecţia cu COVID-19 a 103 cetăţeni români din cadrul unei alte comunităţi româneşti din districtul Rhein-Neckar.
 
Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile germane reprezentanţilor Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme uşoare ale bolii şi au fost plasate în izolare, respectiv carantină, potrivit MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici