MAE: Cele 55 de posturi, reduse de la 26 de misiuni din 25 de ţări europene

MAE a comunicat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că reducerea celor 55 de posturi anunţate de ministrul Diaconescu s-a făcut în 26 de misiuni diplomatice ale României din 25 de ţări europene, printre ele figurând reprezentanţa României la UE şi ambasadele de la Roma, Londra, Paris şi Madrid.

23 afișări
Imaginea articolului MAE: Cele 55 de posturi, reduse de la 26 de misiuni din 25 de ţări europene

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

MAE aminteşte, în răspunsul transmis MEDIAFAX că, potrivit anunţului făcut de ministru într-o conferinţă de presă la 31 iulie, au fost reduse 55 de posturi, din care 35 diplomatice, 17 posturi tehnico-administrative şi trei posturi pe plan local.

Potrivit MAE, "pe plan local sunt vizate următoarele funcţii: două îngrijitoare şi o traducătoare".

Restul de 52 de posturi au fost reduse de la misiunile diplomatice ale României din Viena (Austria), Bruxelles (Belgia), Reprezentanţa Permanentă a României la UE (Belgia), Sofia (Bulgaria), Praga (Cehia), Nicosia (Cipru), Copenhaga (Danemarca), Berna (Elveţia), Helsinki (Finlanda), Paris (Franţa), Atena (Grecia), Dublin (Irlanda), Roma (Italia), Vatican, Luxemburg, Londra (Marea Britanie), Oslo (Norvegia), Haga (Olanda), Varşovia (Polonia), Lisabona (Portugalia), Bratislava (Slovacia), Ljubljana (Slovenia), Madrid (Spania), Stockholm (Suedia), Ankara (Turcia) şi Budapesta (Ungaria).

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat la 31 iulie că, în contextul restricţiilor financiare, numărul de posturi din MAE s-a redus cu 55, dintre care 35 de posturi diplomatice, 17 tehnico-administrative şi 3 posturi pe plan local. El a spus că măsura a fost luată "pe fondul restricţiilor financiare", adăugând că există un colectiv foarte bun care se ocupă din punct de vedere politic şi financiar de acest proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici