Video MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova

Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a recomandat, joi, cetăţenilor români, să evite călătoriile în Republica Moldova şi că măsura introducerii de vize de către această ţară încalcă acordul Chişinăului cu Uniunea Europeană.

17 afișări

Diaconescu a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit acordului Chişinăului cu Uniunea Eurepeană introducerea de vize pentru cetăţenii UE trebuie să se facă cu o notificare prealabilă de 48 de ore a Comsiiei Europene, ministrul precizând că această notificare nu s-a făcut.

El a adăugat că măsura introducerii de vize pentru cetăţenii români este discriminatorie întrucât această măsură se aplică pentru categorii de cetăţeni, şi nu pe criterii de naţionalitate.

"Recomandăm cetăţnilor români să evite călătoriile în această ţară", a spus ministrul, care a adăugat că măsura privind introducerea vizelor pentru români adoptată de autorităţile de la Chişinău este "nesăbuită".

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie, orele 00.00, anunţă MAE, precizând că vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici