MAE sprijină MApN în formalităţile pentru repatrierea militarului român ucis în Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret în legătură cu decesul plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu în Afganistan şi rănirea altor cinci militari români, menţionând că sprijină MApN în formalităţile necesare repatrierii corpului neînsufleţit al militarului român.

402 afișări
Imaginea articolului MAE sprijină MApN în formalităţile pentru repatrierea militarului român ucis în Afganistan

MAE sprijină MApN în formalităţile pentru repatrierea militarului român ucis în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret în legătură cu decesul plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu în Afganistan şi rănirea altor cinci militari români (sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru), în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie 2014, ca urmare a atentatului care a avut loc pe autostrada Kabul-Kandahar", se arată într-un comunicat remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe transmite "sincere condoleanţe familiei militarului român căzut la datorie".

"În prezent, Ministerul Afacerilor Externe sprijină Ministerul Apărării Naţionale în formalităţile necesare repatrierii corpului neînsufleţit al militarului român", se mai arată în comunicat.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil, informează MApN, precizând că acesta a mai participat la 6 misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

"Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă", informează MApN.

Ministerul precizează că plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici