Mai multe convoaie militare vor trece prin Bucureşti şi prin cinci judeţe

Mai multe convoaie militare vor trece în următoarele zile prin Bucureşti şi prin judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Ialomiţa şi Ilfov. Acestea se vor îndrepta către un poligon din judeţul Galaţi unde vor participa la un exerciţiu militar. Convoaiele vor merge pe şosele şi pe calea ferată.

3789 afișări
Imaginea articolului Mai multe convoaie militare vor trece prin Bucureşti şi prin cinci judeţe

Convoaiele vor transporta militari şi echipamente militare către Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.Acestea vor trece prin Bucureşti şi prin judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Ialomiţa şi Ilfov pentru a participa la un exerciţiu militar programat în perioada 8-18 octombrie. Convoaiele militare se vor întoarce la bazele lor în intervalul 19 -21 octombrie. Militarii vor utiliza căile rutiere şi feroviare.

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galaţi, Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi vă informează că, în perioada 08 – 18 octombrie 2023, în poligonul Centrului de Instrucţie pentru Luptă Smârdan va avea loc exerciţiul Justice Sword 23.II. În acest context, militari şi echipamente militare din garnizoanele Focşani, Brăila, Galaţi şi Bucureşti se deplasează, până pe data de 08 octombrie, spre Centrul de Instruire pentru Luptă Smârdan, redislocarea către garnizoanele de reşedinţă urmând a avea loc în perioada 19 -21 octombrie 2023. Deplasările se execută atât pe cale rutieră, prin Bucureşti şi judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Ialomiţa şi Ilfov, cât şi pe cale feroviară”, a anunţat Prefectura Galaţi.

În cadrul exerciţiului vor fi trageri cu muniţie de manevră şi cu muniţie reală. Conform programului anunţat de autorităţi, tragerile au loc de luni până vineri, zilnic, de la 8.00 până la miezul nopţii. În partea a doua a lunii octombrie, exerciţiile se vor desfăşura în intervalul 8.00-22.00. Traficul prin zona poligonului a fost interzis.

Autorităţile anunţă că zgomotele provocate de trageri s-ar putea auzi până în oraşul Galaţi. La exerciţiile precedente, zgomotele au provocat panică în Galaţi deoarece numeroşi gălăţeni le-au confundat cu bombardamentele ruseşti asupra portului ucrainean Reni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici