Mai multe persoane aflate într-o tabără la Suceviţa, internate în Rădăuţi cu intoxicaţii

Opt persoane sunt internate în Secţia de boli contagioase din Spitalul Municipal Rădăuţi după ce au acuzat colici abdominale şi o stare generală proastă, acestea participând, la Suceviţa, la o tabără organizată de o fundaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

262 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane aflate într-o tabără la Suceviţa, internate în Rădăuţi cu intoxicaţii

Mai multe persoane aflate într-o tabără la Suceviţa, internate în Rădăuţi cu intoxicaţii (Imagine: Shutterstock)

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că primele simptome au apărut, vineri seară, la o fetiţă, la trei ore după ce aceasta a mâncat, meniul conţinând supă cremă de ciuperci şi ardei umpluţi. Majoritatea pacienţilor au acuzat simptome, sâmbătă dimineaţă, după micul dejun, a spus Zorescu.

Ea a precizat că în tabăra respectivă, organizată la Suceviţa de o fundaţie, se află 80 de adulţi şi 20 de copii, care au fost consultaţi de doi medici ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Dintre aceştia, unii au refuzat să fie transportaţi la spital, iar opt au fost preluaţi şi internaţi în Secţia de boli contagioase a Spitalului Municipal Rădăuţi.

Directorul adjunct al DSP Suceava a declarat că, potrivit primelor informaţii, în acest caz se suspectează că ar fi o intoxicaţie în condiţiile în care pacienţii nu au febră.

Zorescu a mai declarat că în acest caz se face o anchetă epidemiologică, urmând să fie recoltate probele din alimente şi din preparatele ce au fost servite la cină şi micul dejun, dar şi probe biologice de la pacienţi, pentru stabilirea cauzei îmbolnăvirilor.

Coordonatorul Dispeceratului Unic Integrat Suceava, medicul Adrian Tomşa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la pensiunea respectivă au fost trimise şase ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi două ambulanţe SMURD care au preluat, în total, 13 pacienţi, între care doi copii. El a spus că foarte multe dintre persoanele aflate în tabără la pensiunea respectivă au refuzat să fie transportate la spital, o parte primind îngrijiri medicale la faţa locului, unele fiind chiar perfuzate.

Pacienţii aveau simptome de greaţă, vărsături, scaune diareice şi o stare generală proastă, a mai spus Tomşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici