Maia Sandu, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române: „Îmi doresc să devină numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova”

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Limbii Române, că îşi doreşte ca aceasta să devină un numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

1594 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române: „Îmi doresc să devină numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova”

Maia Sandu, mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române: „Îmi doresc să devină numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova”

„De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, şi să funcţioneze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara şi altele”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

„Bună ziua. Mulţumesc. Cu drag. Nu ştiu dacă aveţi cuvinte preferate în limba română. Mie astea îmi plac. (...) De ziua Limbii Române ne doresc să cinstim şi să cunoaştem limba, care este maternă pentru 4 din 5 cetăţeni ai ţării noastre”, a adăugat ea într-un mesaj video postat pe reţeaua de socailizare.

Maia Sandu susţine că este necesară lansarea unui program naţional de studiere a Limbii Române.

„Limba Română poate fi patria tuturor cetăţenilor noştri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program naţional de studiere a Limbii Române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate, accesibile tuturor vârstelor, producţii media în limba română, oferte educaţionale predate în română, care corespund rigorilor vremii şi pieţei muncii. Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem atractivă şi pentru cei care nu o cunosc”, a mai spus preşedintele Republicii Moldova.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici