Video Malul Dunării de la Galaţi, PLIN de gunoaie şi cadavre de animale | FOTO

Din cauza inundaţiilor din ultimele zile, pe malul Dunării, în dreptul oraşului Galaţi, s-au adunat tone de gunoaie şi cadavre de animale, aduse de apă din amonte sau de pe afluenţii fluviului. Garda de Mediu ameninţă cu amenzi, dacă operatorii economici din zonă nu fac curăţenie.

1372 afișări

Tone de resturi menajere, bidoane de plastic, crengi rupte şi alte deşeuri au apărut pe Dunăre, în dreptul oraşului Galaţi. Gunoaiele au fost aduse de apă din amonte, dar şi de pe afluenţii Dunării, în special de pe Siret.

Cele mai multe resturi s-au adunat în jurul pontoanelor pe care se află restaurante şi la punctul de Trecere Bac Galaţi-Tulcea, unde există un cot al Dunării.

Pompierii gălăţeni au intervenit cu o barcă şi au scos din apă cadavre de animale.

„Pompierii au intervenit câteva ore pe Dunăre. Au ieşit cu barca, dar au strâns leşuri de animale şi de pe mal. În total, au fost 11 leşuri de câini, porci, capre şi oi. Pompierii au strâns cadavrele din apă şi le-au predat celor de la Direcţia de Sănătate Publică pentru analize şi incinerare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Operatorii economici care au puncte de lucru pe malul Dunării riscă amenzi usturătoare dacă nu fac curăţenie.

„Acolo a intervenit ISU, au avut o barcă şi au scos mai multe cadavre de animale, câini, oi, porci, capre. În ceea ce priveşte mizeria care s-a adunat la mal, eu le voi transmite operatorilor riverani Dunării să cureţe. Sancţiunea este între 50.000 de lei şi 100.000 lei. O să le dau câteva zile ca să aibă timp să găsească utilaje”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Inspectorii Gărzii de Mediu vor verifica în următoarele zile dacă malul Dunării a fost curăţat.

Taguri:
gunoaie,
cadavre,
dunăre

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici