Mama unuia dintre vicepreşedinţii CJ Argeş a fost tâlhărită şi violată în noapte de Sfântul Ion

Mama unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş a reclamat poliţiştilor argeşeni că, în noaptea de Sfântul Ion, a fost tâlhărită şi violată, iar oamenii legii au început o anchetă pentru identificarea autorului.

181 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Maria Costache, femeia de 77 de ani, care locuieşte singură în comuna argeşeană Izvoru, a reclamat iniţial că a fost tâlhărită, fiindu-i furată din portofel suma de 50 de lei, iar ulterior le-a spus că poliţiştilor că a fost şi victima unui viol.

"Femeia care a reclamat că a fost victima acestor infracţiuni a fost condusă la SML pentru confirmarea violului, iar din primele cercetări aceasta nu prezintă urme de violenţă pe corp. Vineri, la ora 22.00, a sunat la Poliţia Izvoru reclamând că cineva a intrat în casa dânsei şi i-a furat banii din portofel, iar ulterior a declarat poliţiştilor că a fost şi victima unui viol. Urmează ca examinarea medicală să confirme sau nu infracţiunea de viol, au început cercetările, iar în acest moment avem un cerc de suspecţi", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul Dănuţ Dinu.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că femeia a fost supusă unui examen medical, iar rezultatele preliminare arată că aceasta ar fi putut fi victima ă unui act sexual prin constrângere.

Maria Costache este mama unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, ales din partea PSD.

Femeia a fost tâlhărită şi violată la o oră după ce un poliţist inspectase casa si grădina

Poliţiştii argeşeni au stabilit că bărbatul reclamat a comis infracţiunile la aproximativ o oră după ce a mai încercat să intre o dată în locuinţa femeii şi a spart un geam, aceasta dând telefon la Poliţie.

Iniţial, la Postul de Poliţie din Izvoru a fost primit un telefon de la mama vicepreşedintelui CJ Argeş care reclama că o persoană necunoscută a încercat să intre în casa ei. După ce a mers la locuinţa acesteia şi a verificat casa şi împrejurimile, poliţistul a plecat la Postul de Poliţie pentru a-şi lua un coleg, jandarm.

Între timp, potrivit poliţiştilor bărbatul suspect s-a întors la locuinţa femeii, iar aceasta a reclamat că a fost tâlhărită şi violată.

"S-a primit un apel telefonic la Poliţia Izvoru, la ora 22.03, iar poliţistul s-a deplasat şi a stat de vorbă cu doamna. A verificat casa şi împrejurimile şi a constatat că un geam din spatele casei este spart. S-a luat după urme, care la un moment dat se pierdeau printr-o grădină, şi a plecat înapoi la post pentru a lua cu el un jandarm, nu înainte ca între timp să intre într-un bar din apropiere, unde a făcut o identificare a celor prezenţi în local. Ulterior, în jurul orei 23.00, s- a primit la Postul de Poliţie un al doilea telefon din partea femeii care anunţa faptul că a fost tâlhărită. Iniţial, nu a reclamat că a fost violată, de ruşine, femeia fiind în vârstă, dar ulterior a revenit asupra declaraţiei şi a reclamat şi că a fost violată", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul Dănuţ Dinu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii nu au, deocamdată, concluzia finală în ceea ce priveşte violul.

"Avem rezultatele parţiale care arată că ar putea fi vorba despre un act sexual prin constrângere. Făptaşul a avut mare îndrăzneală, bănuim că a pândit acţiunile poliţistului şi a acţionat din nou după plecarea acestuia la post. Bănuim că individul cunoaşte zona, din declaraţiile victimei rezultând că prima oară şi-a modificat vocea, dându-se nepoata victimei, dar femeia şi-a dat seama că este ceva în neregulă şi a sunat la Poliţie", a mai spus Dinu.

Potrivit unor surse medicale, fiul femeii, vicepreşedintele CJ Argeş, Florea Costache, a suferit un şoc, probabil la aflarea celor întâmplate şi pe fondul unor probleme medicale mai vechi, fiind suferind de diabet, şi i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi ulterior la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, unde a primit îngrijiri de specialitate, în prezent fiind stabilizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici