Mamele surogat ar putea fi interzise în Uniunea Europeană

  • Proiectul de Poziţie a Parlamentului European a fost adoptat cu 69 de voturi pentru, nici unul împotrivă, şi 22 de abţineri.
  • Decizia face parte din lupta împotriva traficului de fiinţe umane.
544 afișări
Imaginea articolului Mamele surogat ar putea fi interzise în Uniunea Europeană

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Europarlamentarul francez François-Xavier Bellamy (Partdul Republican) a salutat joi recunoaşterea de către Parlamentul European a maternităţii surogat (GPA) ca trafic de persoane.

„Materitatea surogat este, aşadar, inclusă de Parlamentul European într-un text de reglementare (...) ceea ce va însemna că mâine, va fi interzisă în întreaga Uniune Europeană, ca parte a luptei împotriva traficului de fiinţe umane”, a spus el în un videoclip postat pe reţelele de socializare.

Partidul Popular European (PPE) a făcut o promisiune în campania electorală. Şi anume, includerea maternităţii surogat (GPA) printre cazurile considerate a fi trafic de persoane.

„Două comitete, libertăţi civile şi femei, au avut ocazia să voteze revizuirea unei directive europene privind traficul de persoane”, a explicat europarlamenarul republican, care  a scris si a depus un amendament în acest sens.

În comunicatul de presă emis la finalul revizuirii, se poate citi că „proiectul de poziţie a Parlamentului privind revizuirea regulamentului a fost adoptat (...) cu 69 de voturi pentru, nici unul împotrivă, şi 22 de abţineri”, asadar cu o foarte largă majoritate. Se arată că „deputaţii doresc să includă maternitatea surogat în lege ca «scop de exploatare a reproducerii şi exploatare a copiilor în instituţii rezidenţiale»” .

Au mai rămas câţiva paşi înainte ca toate acestea să fie finalizate: negocieri cu statele membre şi Comisia Europeană.

Trilogurile sunt reuniuni tripartite informale privind propunerile legislative între reprezentanţii Parlamentului, ai Consiliului şi ai Comisiei, al căror scop este ajungerea la un acord provizoriu asupra unui text acceptabil atât pentru Consiliu, cât şi pentru Parlament.

(Sursa: TF1)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici