Manifestaţia Noii Drepte, în aceeaşi zi cu parada gay

Noua Dreaptă a primit aprobarea pentru a organiza, sâmbătă, o contramanifestaţie la parada gay din aceeaşi zi, la mitingul organizaţiei putând participa circa 500 de persoane, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, avocatul Mihai Rapcea, reprezentantul organizaţiei.

86 afișări
Imaginea articolului Manifestaţia Noii Drepte, în aceeaşi zi cu parada gay

Manifestaţia Noii Drepte, în aceeaşi zi cu parada gay (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul Rapcea a declarat că manifestaţia, "un marş pentru normalitate", va începe sâmbătă, la ora 11.30 şi se va termina la ora 13.30. "Marşul pentru normalitate" se va desfăşura pe traseul Ateneul Român, Calea Victoriei, Podul Naţiunilor Unite, Izvor, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Unirii, Dealul Mitropoliei.

"La marş ar urma să participe în jur de 500 de persoane, conform protocolului pe care l-am încheiat astăzi (luni, n. red.) cu autorităţile", a spus Rapcea.

Acesta a ţinut să precizeze că organizatorii mitingului de luni seară, din Capitală reprezintă "o facţiune ce obişnuia să participe la astfel de manifestaţii alături de Noua Dreaptă", care a devenit organizaţie de sine stătătoare.

Marşul comunităţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) va avea loc sâmbătă, în prima zi a evenimentului GayFestm, traseul fiind acelaşi cu cel de anul trecut. Participanţii la marş vor pleca, la ora 17.00, de la alveola din apropierea intersectiei Bulevardului Decebal cu strada Nerva Traian, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Bulevardul Libertăţii - Parcul Izvor.

Florin Buhuceanu, directorul executiv al Asociaţiei Accept, militantă pentru drepturile minorităţilor sexuale, a precizat că în acest an, pentru prima dată, marşul va începe cu o serie de discursuri susţinute de Michael Cashman, membru al Parlamentului European, Diane Fisher, reverend Metropolitan Community Churches şi reprezentanţi ai Asociaţiei Accept.

Organizatorii evenimentului speră că numărul participanţilor la marş va fi mai mare decât anul trecut, atunci manifestând peste 400 de membri ai comunităţii. Totodată, ei au declarat că şi-ar dori ca evenimentul din acest an să fie lipsit de incidente.

"Sper să nu existe incidente! Ce mă îngrijorează pe mine nu sunt contramanifestanţiile, ci atitudinea autorităţilor faţă de agresori. Până acum niciun caz nu a fost soluţionat", a mai spus directorul executiv de la Accept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici