MApN, după atacurile din Ismail şi Reni: Dronele nu au intersectat spaţiul aerian al României

Dronele utilizate de Federaţia Rusă în atacurile care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Ismail şi Reni nu au intersectat spaţiul aerian al României, a anunţat joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

314 afișări
Imaginea articolului MApN, după atacurile din Ismail şi Reni: Dronele nu au intersectat spaţiul aerian al României

MApN, după atacurile din Ismail şi Reni: Dronele nu au intersectat spaţiul aerian al României

MApN a anunţat joi că s-a autosesizat cu privire la informaţiile transmise în spaţiul public de reprezentanţii autorităţilor comunei Ceatalchioi, judeţul Tulcea, referitoare la suspiciuni de cădere accidentală pe teritoriul României, a unor părţi dintr-o dronă implicate în atacurile executate în 2 august de Federaţia Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Ismail.

„O echipă de specialişti din cadrul Forţelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la faţa locului pentru a investiga situaţiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, a transmis ministerul.

Conform acestuia, în ceea ce atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Ismail şi Reni, „din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României. Dronele utilizate de Federaţia Rusă în aceste atacuri ilegale şi nejustificate nu au intersectat în niciun moment spaţiul aerian al României”.

Ministerul Apărării Naţionale susţine că a întărit măsurile de vigilenţă, monitorizând permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, şi cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici