Maramureş: Intervenţie pentru salvarea a şapte persoane surprinse de avalanşe pe un drum forestier

Şapte persoane au rămas blocate, sâmbătă, pe un drum forestier din zona localităţii Blidari din Maramureş, în urma unor avalanşe de mică intensitate, fiind salvate de către autorităţi, iar o altă avalanşă a dus la blocarea traficului pe un drum judeţean, unde un autocar cu copii s-a întors din drum.

116 afișări
Imaginea articolului Maramureş: Intervenţie pentru salvarea a şapte persoane surprinse de avalanşe pe un drum forestier

Maramureş: Intervenţie pentru salvarea a şapte persoane surprinse de avalanşe pe un drum forestier (Imagine: Livia Cimpoeru/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Cosmin Mesaroş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că şapte muncitori ai unei firme de exploatare a lemnului care se aflau de vineri pe un drum forestier din zona localităţii Blidari, aflată la 25 de kilometri de Baia Mare, au fost surprinşi de ninsori şi de trei avalanşe de mică intensitate, nemaiputând coborî.

Pentru a ajunge la cele şapte persoane, echipele de intervenţie au deszăpezit drumul pe o distanţă de cinci kilometri.

"Şapte muncitori de la o firmă de exploatare a lemnului care se aflau de vineri pe un drum forestier în zona localităţii Blidari au fost surprinşi de ninsoare şi de trei avalanşe de mică intensitate şi nu mai puteau coborî, rămânând blocaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Aveau utilaje şi se aflau la o organizare de şantier şi au reuşit să ceară ajutor. În urma intervenţiilor echipelor specializate, cele şapte persoane au fost salvate sâmbătă dimineaţă, şi transportate în siguranţă la Baia Mare", a spus Mesaroş.

Acesta a subliniat că o altă avalanşă a blocat traficul, sâmbătă, în jurul orelor prânzului, pe drumul judeţean 183, care face legătura între Baia Mare şi staţiunea Izvoare, iar un autocar cu 30 de copii care ar fi trebuit să ajungă la Baia Mare s-a reîntors în staţiune.

"Copiii sunt în siguranţă. Se intervine pentru deszăpezirea unei porţiuni de circa 200 de metri care a fost afectată de avalanşă", a precizat Cosmin Mesaroş.

De asemenea, în judeţul Maramureş, pe DN 18 Baia Sprie - Mara, între kilometrii 12 şi 38, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, tot din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21+900 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici