Marea s-a retras cu 20 de metri de la ţărm în staţiunea Mamaia

Marea Neagră s-a retras de la ţărm, luni, în staţiunea Mamaia, cu până la 20 de metri, în urma furtunii puternice produse la sfârşitul săptămânii trecute, fenomenul fiind considerat normal de către specialişti.

7 afișări
Imaginea articolului Marea s-a retras cu 20 de metri de la ţărm în staţiunea Mamaia

Marea s-a retras cu 20 de metri de la ţărm în staţiunea Mamaia

Cercetătorii de la Institutul Român de Cercetare şi Dezvoltare Marină "Grigore Antipa” din Constanţa consideră că fenomenul de retragere a apei mării de la ţărm este normal, în condiţiile în care vântul bate cu putere din vest, împingând apa dinspre plajă spre est, pe distanţe variabile, în funcţie de panta plajei.
Procesul de retragere a apei mării afectează flora şi fauna marină, fiind a doua situaţie de acest gen din acest an, după ce în luna iulie apa Mării Negre s-a retras tot cu 20 de metri. Cercetătorii spun că, anul trecut, apa mării s-a retras chiar şi cu 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici