Mariupolul devastat, văzut prin ochii locuitorilor: „Ruşii ne-au cerut să ştergem pozele din telefon. Le este frică de dovezile distrugerii pe care o provoacă în Ucraina”

  • Mariupol a fost distrus de către ruşi.
  • Zeci de mii de locuitori au fost ucişi, din statisticile preliminare ale autorităţilor ucrainiene.
  • Cei care reuşesc să iasă din oraş sunt controlaţi de către soldaţii ruşi - aceştia vor să se asigure că retorica mincinoasă a Kremlinului are şanse să rămână în picioare.
2389 afișări
Imaginea articolului Mariupolul devastat, văzut prin ochii locuitorilor: „Ruşii ne-au cerut să ştergem pozele din telefon. Le este frică de dovezile distrugerii pe care o provoacă în Ucraina”
Reţelele de socializare abundă de fotografii şi video din zonele de război din Ucraina. Locuitorii pot fotografia sau filma ce se întâmplă în oraşele lor, dar cei care au şansa de a ieşi din ţară se lovesc de „regulile” invadatorilor: nu au voie să păstreze fotografii în telefoane.
 
„Tata are două contuzii de la bătăi. Când am plecat din Mariupol ni s-a ordonat de către soldaţii ruşi să „ştergem toată galeria foto din telefon. Ruşii se tem de orice dovadă a distrugerii pe care o provoacă aici”, spune un tânăr, fiul lui Anatolii Petrovych, care a făcut fotografiile. 
 
Retorica de la Moscova încearcă asiduu să invalideze şi să treacă în derizoriu informaţiile, imaginile şi clipurile despre distrugerile şi masacrele înfăptuite de invadatorii ruşi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici