Marius Nistor: Greva va dura atâta vreme cât colegii noştri hotărăsc acest lucru

Greva va dura atâta vreme cât colegii noştri hotărăsc acest lucru, spune Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie. El precizează că în timpul grevei profesorii nu vor desfăşura niciun fel de activitate, implicit neîncheierea mediilor elevilor.

578 afișări
Imaginea articolului Marius Nistor: Greva va dura atâta vreme cât colegii noştri hotărăsc acest lucru

Marius Nistor: Greva va dura atâta vreme cât colegii noştri hotărăsc acest lucru

„Nu va desfăşura niciun fel de activitate. Asta implică din start şi neîncheierea mediilor elevilor. Nu am fost chemaţi la negocieri. (...) Greva va dura atâta vreme cât colegii noştri hotărăsc acest lucru. Dacă vor vedea o ofertă din partea guvernului care să se ridice la înălţimea aşteptărilor lor, doar ei pot lua decizia stopării grevei. După mine, dacă ar putea să înceteze chiar azi greva ar fi în regulă, dar cu condiţia să existe o ofertă clară, acceptată de colegii noştri. În momentul de faţă nu există decât varianta unor bonusuri pentru colegii debutanţi şi cei care lucrează în zone defavorizate. În momentul de faţă oferta este inacceptabilă”, spune Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie.

El a explicat ce înseamnă o „ofertă acceptabilă”.

„Dacă vor să dea un semn de încredere ar exista câteva elemente. În pachetul legislativ, pe proiectul legii învăţământului preuniversitar ar fi trebuit să prindă exact acel salariu debutantului să fie salariul mediu brut pe economie. Se poate discuta de o creştere salarială până la apariţia legii salarizării unitare, care să acopere rata inflaţiei. Le-am spus tranşant, cel puţin 4000 de lei”, adaugă liderul de sindicat.

Întrebat care este reacţia în condiţiile în care guvernanţii afirmă că România riscă să depăşească deficitul bugetar, Marius Nistor a spus: „Aţi auzit vreodată un alt discurs din partea guvernanţilor în ultimii 20 de ani? De fiecare dată când au ieşit dascălii în stradă în permanenţă am vorbit de deficit, de criză sau de alte evenimente neplăcute şi ni s-a spus să aşteptăm. Nu mai putem aştepta. Aşa cum am înţeles că apărarea şi sănătatea sunt prioritare, aşa şi educaţia trebuie să fie prioritate. (...) Suntem dispuşi la negociere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici