Video Marius Vulpe, directorul ANP: Circa 8.500 de deţinuţi ar trebui să plece din penitenciare

Directorul ANP, Marius Vulpe, a declarat, luni, că circa 8.500 de deţinuţi ar trebui să plece din penitenciare sau să le fie construite locuri de cazare pentru reducerea supraaglomerării din închisori, precizările fiind făcute după dezbaterea publică referitoare la ordonanţele privind justiţia.

2794 afișări

"Circa 8.500 de deţinuţi ar trebui să plece din penitenciare sau să le construim locuri de cazare pentru aceştia", a precizat, la ieşirea de la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.

Directorul ANP a mai spus că gradul de recidivă este în jur de 40-45%.

"Nu există nicio garanţie că un om care a comis o infracţiune nu o va mai face încă o dată. Putem astăzi doar să discutăm despre statistici. O statistică ne arată că în penitenciar sunt circa 40/45%dintre cei condamnaţi anterior care au mai comis infracţiuni, adică recidivişti", a mai declarat directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Marius Vulpe a spsu că decizia de promovare a celor două acte normative aparţine Ministerului Justiţiei, ANP urmând să pună în aplicare ceea ce vor decide guvernanţii.

"Administraţia Naţională a Penitenciarelor doar a oferit datele statistice privind supraaglomerarea din penitenciare, condamnările CEDO, privind plângerile deţinuţilor, sumele alocate şi posibilităţile de rezolvare a acestei probleme pe viitor. În funcţie de concluziile care se trag şi de modalitatea de promovarea a acestor acte normativ, ANP le va pune în aplicare", a declarat Marius Vulpe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici