„Marş pentru viaţă”: Mitinguri la Timişoara şi Cluj-Napoca împotriva avorturilor. Iniţiativa a strâns sute de participanţi | FOTO

Câteva sute de persoane de toate vârstele au participat, sâmbătă, la un marş împotriva avorturilor pe străzile Timişoarei, ţinând în mâini afişe cu mesaje precum „Copiii sunt iubire” sau „Stop vărsării de sânge nevinovat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imaginea articolului „Marş pentru viaţă”: Mitinguri la Timişoara şi Cluj-Napoca împotriva avorturilor. Iniţiativa a strâns sute de participanţi | FOTO

Sute de timişoreni, în marş pe străzile oraşului împotriva avorturilor

„Marşul pentru viaţă” a avut loc, sâmbătă, în mai multe oraşe din România, fiind organizat de către mai multe culte creştine.

În acest an, marşul s-a desfăşurat sub sloganul „Unic din prima secondă”.

La Timişoara au participat la eveniment câteva sute de persoane de toate vârstele, care şi-au dat întâlnire în Parcul „Carmen Sylva” din apropierea Pieţei Bălcescu. De acolo, manifestanţii au plecat în marş spre Catedrala Mitropolitană, aflată în centrul Timişoarei, ţinând în mâini afişe cu mesaje precum „Copiii sunt iubire”, „Stop vărsării de sânge nevinovat”, „Ia-mă de mână, nu-mi lua viaţa” sau „Noi alegem viaţa”.

În faţa lăcaşului de cult, cei prezenţi la marş au ascultat discursurile susţinute de mai mulţi reprezentanţi ai cultelor religioase.

„Noi ştim ca şi creştini că încă din prima clipă a existenţei embrionul din pântecele mamei are din partea lui Dumnezeu şi sufletul. Nu există niciodată o clipă din existenţa omului în care să fie doar trup sau doar masă de celule nediferenţiate. Manifestarea de astăzi ne trimite la a ne asuma din punct de vedere creştin ideea de sacralitate a vieţii umane şi de conştientizare a faptului că suntem persoane unice din pântecele mamei noastre. Pe de altă parte, al doilea pilon pe care se sprijină «Marşul pentru viaţă» este acela de a susţine aceste viitoare mame care se află în situaţie de criză de sarcină şi susţinute nu numai din punctul de vedere al consilierii psihologice, duhovniceşti, dar şi din punct de vedere material. Este de datoria noastră de a crea o masă critică care să se unească într-un efort comun de mai multe confesiuni şi să sprijine existenţa vieţii, aşa cum Dumnezeu o trimite, unică de la început, din pântecele mamei”, a afirmat preotul Nichifor Tănase, consilier pe învăţământ în cadrul Arhiepiscopiei Timişoara.

De asemenea, preotul timişorean a declarat că „pruncuciderea" reprezintă „o crimă cu premeditate” şi că viaţa este un dar de la Dumnezeu.

„Trebuie să conştientizăm şi întoarcerea spre pocăinţă, să conştientizăm că pruncuciderea este o crimă, că acea familie, sau protagoniştii acestei crime premeditate care este pruncuciderea, mamă şi tată, săvârşesc un păcat împotriva iubirii lui Dumnezeu, împotriva acestei înfăţişări după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Practic, vor stinge lumina din ochii care sunt ochii lor. Nu stingeţi aceste lumini aprinse de Dumnezeu în lume, ele vin ca să facă şi mai multă lumină. Nu e de datoria noastră să decidem asupra curmării vieţii dorite de Dumnezeu”, a afirmat preotul Nichifor Tănase.

Studiile recente arată că, în România, au loc aproximativ 400 de întreruperi de sarcină în fiecare zi. România se situează pe primul loc la numărul de copii avortaţi din Europa şi, alături de Rusia, e singura ţară din lume a cărui număr de copii avortaţi a depăşit numărul populaţiei în viaţă.

 

CITEŞTE pe pagina 2 cum a decurs mitingul din Cluj

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici