Mazăre, reclamat de un ONG pentru afişarea unei ţinute naziste

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului l-a reclamat, luni, pe Radu Mazăre pentru încălcarea Legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, primarul Constanţei se apără şi spune că mesajul pe care intenţiona să-l dea era altul.

66 afișări
Imaginea articolului Mazăre, reclamat de un ONG pentru afişarea unei ţinute naziste

Mazăre, reclamat de un ONG pentru afişarea unei ţinute naziste (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Constanţa a fost reclamat, într-o scrisoare adresată atât procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, cât şi lui Mircea Geoană, şeful lui Mazăre pe linie de partid, că a încălcat actul normativ privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Radu Mazăre a apărut, duminică seară, la Mamaia, pe scena unei prezentări de modă, purtând o uniformă de ofiţer german şi fiind însoţit de fiul său, care era şi el îmbrăcat într-o uniformă de ordonanţă de ofiţer german, amândoi defilând în pas de paradă.

În scrisoarea organizaţiei, semnată de directorul acesteia, Marco Maximilian Katz, primarul Constanţei este acuzat că purta uniformă nazistă şi că ar fi instigat un minor, pe fiul său să îi urmeze exemplul, "educându-l pe acesta să trateze legislaţia în vigoare cu dispret".

"Considerăm că (...) instituţiile cărora adresăm acest protest au datoria să ia masurile necesare pentru ca mesajul trimis de domnul Mazăre publicului larg să fie înteles corect în special de cei care acum au motive întemeiate să creadă că a purta uniforme naziste şi a defila în pas de gâscă este legal si chiar la modă în Romania", se artă în scrisoarea Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului.

În replică la reclamaţiile primite, Mazăre a afirmat, luni, că nu vede absolut nicio problemă dacă are o plângere în plus, arătând că s-a costumat în ofiţer german şi precizând că s-a inspirat dintr-un film în al cărui scenariu un ofiţer german încerca să scape ţara de un dictator nebun- filmul "Operaţiunea Walkirie".

"Ce să facem? La câte plângeri am eu, una în plus mai este o problemă? Absolut nicio problemă, cu atât mai mult cu cât am spus că m-am inspirat din «Operaţiunea Walkirie», în care un ofiţer german voia să scape ţara de un dictator nebun", a răspuns Mazăre, întrebat cum comentează faptul că împotriva sa a fost depusă o plângere la procurorul general.Implicarea fiului Dlui Radu Mazare, de catre tatal sau, in acest caz, este un act de iresponsabilitate civica care trebuie tratat ca atare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici