MECT: Este regretabil că preşedintele României depreciază cu atâta uşurinţă sistemul de educaţie

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, consideră regretabil faptul că preşedintele României "depreciază cu atâta uşurinţă" sistemul de educaţie al statului pe care îl reprezintă atunci când îl etichetează ca ineficient, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, consilierul personal al ministrului.

23 afișări
Imaginea articolului MECT: Este regretabil că preşedintele României depreciază cu atâta uşurinţă sistemul de educaţie

MECT: Este regretabil că preşedintele României depreciază cu atâta uşurinţă sistemul de educaţie

"Domnul preşedinte Traian Băsescu face o confuzie voită între alocările masive de fonduri din sistemul de învăţământ care au avut loc în mandatul domnului Cristian Adomniţei (2007-2008) şi rezultatele performanţelor elevilor de la testările internaţionale care au avut loc anterior acestei perioade, respectiv până în 2006", a spus Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei.

Ea a precizat că reprezentanţii MECT estimează ca abia în 2009, când va avea loc o nouă evaluare PISA (Programme for International Student Assessment, dezvoltat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - n.r.) să poată fi văzute primele rezultate pozitive, probabil timide, din mandatul ministrului Cristian Adomniţei.

"Este regretabil că preşedintele României depreciază cu atâta uşurinţă sistemul de educaţie al statului pe care îl reprezintă atunci când îl etichetează ca ineficient", a mai spus Suciu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că sistemul de învăţământ are, în prezent, multe deficienţe, este inechitabil faţă de copiii din mediul rural şi este nerelevant în raport cu economia şi societatea viitorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici