MECT: Niciun olimpic nu se poate înscrie la facultate fără diploma de olimpic

Ministerul Educaţiei recunoaşte că dintr-o "eroare umană" pe listele cu cei 433 de olimpici au fost trecute patru nume greşite, însă precizează că înscrierea la facultate se face cu diploma de olimpic.

88 afișări
Imaginea articolului MECT: Niciun olimpic nu se poate înscrie la facultate fără diploma de olimpic

MECT: Niciun olimpic nu se poate înscrie la facultate fără diploma de olimpic (Imagine: Mediafax Foto)

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că specialiştii Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECT) lucrează la remedierea greşelii.

"Este o eroare umană. În cele 44 de pagini cu numele celor 433 de olimpici s-a strecurat o greşeală Adică au fost trecuţi patru participanţi în locul a patru câştigători ai Olimpiadei de fizică. Dar ei nu puteau profita de eroarea specialiştilor MECT întrucât nu aveau diplomă care să ateste că au fost câştigătorii unei olimpiade de fizică", a precizat Suciu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, olimpicii sunt înscrişi fără examen la admiterea în învăţământul superior. Pentru înscrierea la facultate, candidaţii trebuie să prezinte diploma care atestă că este câştigătorul unei olimpiade, a adăugat Suciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici