Medic: Copiii încep să aibă manifestări din spectrul autist, din cauza expunerii la tehnologie în timpul pandemiei

  • Părinţii care lucrează online tind să îşi expună mai mult copiii tehnologiei
  • Nu este benefic pentru copiii să fie expuşi timp îndelungat ecranelor
  • Dr. Mihaela Niţă: „Încep să văd copii cu manifestări din spectrul autist datorită expunerii”
262 afișări
Imaginea articolului Medic: Copiii încep să aibă manifestări din spectrul autist, din cauza expunerii la tehnologie în timpul pandemiei

Medic: Copiii încep să aibă manifestări din spectrul autist, din cauza expunerii la tehnologie în timpul pandemiei

De când a început pandemia, şcoala s-a mutat pe internet. Odată cu trecerea din mediul fizic în cel online, copiii sunt foarte expuşi la efectele ce apar din cauza expunerii îndelungate la ecranele calculatoarelor, tabletelor, ori a telefoanelor.

Medicul Mihaela Niţă spune că din postura de părinte îşi doreşte redeschiderea şcolilor.

„Este o întrebare dificilă. Sunt părinte şi îmi doresc şi din postura de părinte să redeschidem şcolile cât mai repede pentru că susţin că un timp de expunere al copiilor la ecrane cât mai scurt este extrem de benefic, mai ales când vorbim de perioade de timp foarte lungi”, explică medicul.

Mihaela Niţă spune că din cauza mediului online a observat că mulţi copii au manifestări din spectrul autismului.

„Încep să văd la cabinet copii cu manifestări din spectrul autist datorită, în special, unei expuneri mai mare la ecrane. Părinţi care lucrează online, care nu au ce să facă şi atunci ca să poată să lucreze îşi expun copiii mai mult la tablete, la telefoane. Este o mare, mare problemă din punctul meu de vedere. Educaţia o facem cel mai bine în şcolile fizice”, conchide aceasta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici