Medicul Adina Alberts, despre falsul chirurg italian: Avea parafă, din capul locului taie orice suspiciune

Medicul Adina Alberts, cea care l-a denunţat pe chirurgul fals, spune că acesta a prezentat un dosar cu foarte multe documente şi a vea parafă, ceea ce a eliminat orice suspiciune privind atestarea italianului. Alberts a mai spus că italianul trebuia să efectueze intervenţii de mică anvergură.

3408 afișări
Imaginea articolului Medicul Adina Alberts, despre falsul chirurg italian: Avea parafă, din capul locului taie orice suspiciune

Medicul Adina Alberts, despre falsul chirurg: Avea parafă, din capul locului taie orice suspiciune

„Era un dosar stufos (pe care falsul chirurg l-a prezentat, n.r.). În primul rând, avea parafă - din capul locului îţi taie orice suspiciune în cazul în care ai avea-o. (...) Mi-a arătat toate actele. Dacă sunt adevărate sau nu, nu ştiu. Avea asigurare de malpraxis, avea diploma de facultate, mai avea adeverinţe, ceriicate. Îmi spunea că un nişte acte are un nume, în alte acte are un nume pentru că are dreptul să folosească două nume. (...) Este un personaj cu un talent extraordinar, un discurs la nivel medical academic, nu aveai nicio suspiciune până când nu îl vedeai că pune mâna pe seringă. Eu atunci am realizat că e ceva în neregulă. Nu am avut niciun dubiu până atunci”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă medicul estetician Adina Alberts, cea care l-a denunţat pe falsul chirurg italian.

Sursa citată mai spune că italianul era foarte convingător, cu un discurs impecabil, comparându-l cu personajul Frank Abagnale, jucat de Leonardo DiCaprio în filnul „Prinde-mă! Dacă poţi”: „E Leonardo DiCaprio din acest film, ”Prinde-mă, dacă poţi”, e fix acest personaj”.

Totodată, Alberts a subliniat că italianul trebuia să efectueze doar intervenţii de „mică anvergură şi injectabile”.

„A făcut câteva intervenţii şi a făcut una mare anvergură într-o zi în care eu nu eram în ţară. A anunţat că face intervenţii la nivelul sânilor cu anestezie locală. Şi ne-am trezut că a chemat o echipă numeroasă, a chemat asistente. În contract aşa era prevăzut să-şi aducă ajutor. Am înţeles că pacienta a avut o complicaţie la nivelul sânilor. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu ea.. (...) Implanturi (a avut pacienta, n.r.) El spunea că implanturile le făcea cu anestezie locală. (...) Au fost asistentele mele care aveau menirea de a ajuta la actul medical. Eu eram plecată din ţară şi mi-au spus: Uitaţi ce face. Mi-au trimis şi nişte poze”, a mai spus Adina Alberts.

Falsul chirurg a colaborat cu clinica lui Alberts aproximativ o lună.

„Nu am avut nevoie de mult timp să-mi dau seama că ceva nu e în regulă. Am sunat la Colegiul Medicilor să-mi dau seama dacă face parte din colectivul nostru, dacă este acreditat de Colegiul Medicilor în România şi mi-au spus că nu există acest doctor înscris. Am fost îndrumată de persoana cu care am vorbit la telefon, să anunţ poliţia, lucru pe care l-am făcut. (...) Ştiam că e aproape de finalizare şi că e aproape să aresteze imediat. Dar a apărut în presă şi văd că au reuşit să-l găsească”, a mai spus Adina Alberts.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineaţa, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris că, timp de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns să opereze fără însă a avea studii de medicină, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group. Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook, reprezentanţii Clinicii Prestige Medical precizează că au existat mai multe discuţii cu "Matthew Mode", care însă s-au finalizat cu neînceperea unei colaborări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici