Medicul Adrian Marinescu, despre instalaţiile de la Matei Balş: „În fiecare salon sunt 6 surse de oxigen care funcţionează aproape permanent”

  • Medicul Marinescu spune că pentru o persoană care nu stă pe loc nu era frig
  • Marinescu: „În fiecare salon sunt 6 surse de oxigen care funcţionează aproape permanent”
  • S-a mers mereu pe ideea de a se controla constant tot ce înseamna instalaţie, mai spune el
2539 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Marinescu, despre instalaţiile de la Matei Balş: „În fiecare salon sunt 6 surse de oxigen care funcţionează aproape permanent”

Ceea ce s-a întâmplat la spitalul Matei Balş este o tragedie care a şocat o ţară întreagă şi nu numai.

Medicul Adrian Marinescu a declarat pentru Aleph News că se observă o tristeţe pragnantă pe chipurile, dar şi în sufletele celor din personalul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Medicii spitalului salvează zilnic foarte multe vieţi, mai spune acesta.

„Nu am avut practic probleme legate de căldură, dar e adevărat că în cazul meu, nu stau nemişcat. Sunt persoane în vârstă, deci este clar că nu era temperatura de confort.  În permanenţă am mers pe ideea de a controla cât se poate de des tot ce înseamnă instalaţie şi a avea avizele necesare. Atunci când există foarte multe surse de oxigen...şi această pandemie, din păcate, a venit cu forme severe pentru unii pacienţi, iar aceşti pacienţi au nevoie de oxigen. Oxigen care să vină din două surse. Saloanele au o dimensiune destul de mică şi gândiţi-vă că în acele saloane pot să fie trei pacienţi, fiecare cu câte două surse. Atunci când e frig afară e mai greu să aeriseşti pe perioade lungi de timp, tocmai din cauza faptului că temperatura scade mult. Pacienţii care au rămas la noi şi sunt aproape 40% din cei care au fost transferaţi iniţial, sunt stabili. Sigur, sunt pacienţi care aveau oricum forme severe, unii dintre ei, iar atunci e greu de spus. Trebuie monitorizaţi, trebuie văzut”, spune Adrian Marinescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici