Video Medicul Geza Molnar, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „Peste două săptămâni o să asistăm la o scădere a cazurilor de COVID-19. Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge!”

  • Ce îi sperie pe medici: COVID-19 sau gripa sezonieră? Medicul Geza Molnar, informaţii despre ce ne aşteaptă în lunile octombrie-noiembrie
  • Cunoscutul medic vorbeşte şi despre sfârşitul vârfului epidemiologic actual, dar şi despre cât ar ajuta carantinările în contextul actual
  • Geza Molnar, prognoză COVID-19 şi pentru lunile de iarnă: "Nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, dar şi acelea pentru perioade scurte!"
12298 afișări

Medicul epidemiolog Geza Molnar face, în emisiunea Marius Tucă Show, o radiografie a evoluţiei epidemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Cunoscutul medic vorbeşte despre ce te aşteaptă în lunile de toamnă, dar şi în cele de iarnă, atunci când ne vom confrunta şi cu gripa sezonieră. Invitatul lui Marius Tucă susţine cu tărie că numărul de cazuri va scădea peste două săptmâni. Mai mult, acesta este de părere că autorităţile nu au de ce să ia în calcul noi legi pentru carantină şi izolare.

„Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie.”, spune Molnar.

Specialistul te linişteste şi îţi spune că, spre finalul anului, numărul de infectări va scădea considerabil.

„După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, încheie Geza Molnar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici