Video Merită aplauzele tale! Provocările asistenţilor în era Covid-19: ”A fost teamă la început, trebuia să încerci să gestionezi această teamă”

  • Mihaela Maxim este asistentă medicală de 18 ani la cea mai mare UPU din Moldova
  • E în alertă tot timpul şi nu ştie niciodată când poate să îi sune telefonul şi să plece în misiune
  • Pe 12 mai se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali
960 afișări

Este Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, primii care îţi sar în ajutor atunci când ai nevoie. Epidemia le-a îngreunat misiunea, şi aşa dificilă. 

Cea mai mare provocare pentru un asistent astăzi este, cred eu, grija faţă de el, faţă de familia lui de acasă, faţă de colegii lui”, a declarat Mihaela Maxim, asistent şef la UPU SMURD din Iaşi.
 
 
Mihaela este una dintre miile de asistente medicale din România care luptă pentru viaţa bolnavilor de Covid-19. 
 
”A fost teamă la început, trebuia să încerci să gestionezi această teamă şi în rândul colegilor şi în rândul echipei, practic. Eu întotdeauna le spun: trebuie să avem grijă la fel ca şi cum ar fi mama, tata, copilul, sora, soţul, soţia de acasă”, a mai precizat Mihaela.
 
Poate tu ai foarte clar planificat fiecare moment al următoarei zile sau al lunii ce vine. Ea nu ştie niciodată ce va face în două ore sau în ziua ce urmează.
 
Mihaela Maxim: E un mod de viaţă.
 
Reporter: Între elicopter, UPU şi maşina de Terapie Intensivă ce aţi alege oricând şi imediat?
 
Mihaela Maxim: Elicopter, clar. E foarte frumoasă viaţa de acolo de sus.  Am fost oprită de un pacient să îmi spună şi să îmi mulţumească că îl adusesem cu elicopterul cu ceva timp în urmă şi că el era acum bine şi a ţinut foarte mult să mă oprească şi să îmi mulţumească. Ăsta e momentul de fericire de care are nevoie orice cadru medical. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici