Mesajul Papei de Ziua Femeii: egalitatea de şanse este cheia unei lumi mai bune

Papa Francisc susţine că egalitatea de şanse pentru femei este cheia unei lumi mai bune. Declaraţia a fost făcută miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

159 afișări
Imaginea articolului Mesajul Papei de Ziua Femeii: egalitatea de şanse este cheia unei lumi mai bune

Papa Francisc a denunţat miercuri violenţa şi prejudecăţile împotriva femeilor şi a declarat că acordarea de salarii şi oportunităţi egale ar putea contribui la crearea unei lumi mai paşnice şi mai durabile.

Într-o prefaţă de carte publicată de site-ul Vatican News cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Francisc a subliniat diferenţele dintre bărbaţi şi femei, dar a făcut apel la „egalitate în diversitate" pe „un teren de joc deschis tuturor jucătorilor".

„Îmi place să cred că, dacă femeile s-ar putea bucura de o deplină egalitate de şanse, ele ar putea contribui substanţial la schimbarea necesară pentru o lume a păcii, a incluziunii, a solidarităţii şi a durabilităţii integrale", a spus papa.

Tot miercuri, la sfârşitul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, Papa s-a referit la Ziua Femeii cerând mulţimii „un rând de aplauze pentru toate femeile, pentru că ele merită".

Francisc a numit mai multe femei în funcţii de conducere de când a devenit papă şi a declarat anul trecut că „de fiecare dată când o femeie primeşte o poziţie la Vatican, lucrurile se îmbunătăţesc".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici