Metodele de trimitere în concediu timp de zece zile vor fi convenite cu angajaţii

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, joi, după întâlnirea cu sindicatele, că s-a stabilit ca metodele prin care personalul bugetar va fi trimis în concediu fără plată să fie convenite cu angajaţii.

32 afișări
Imaginea articolului Metodele de trimitere în concediu timp de zece zile vor fi convenite cu angajaţii

Metodele de trimitere în concediu timp de zece zile vor fi convenite cu angajaţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Valentin Mocanu a susţinut că sindicatele au realizat situaţia dificilă din punct de vedere financiar şi că sunt conştiente de nevoia reducerii cheltuielilor de personal, ele propunând găsirea altor soluii privind procedura de aplicare a unor măsuri.

"Ar fi de preferat ca toate metodele să fie convenite cu angajaţii, să nu fie neapărat doar un text de lege care să impună anumite tertipuri de soluţii. Există criterii de aplicare a acestor măsuri", a spus secretarul de stat.

În ceea ce priveşte nemulţumirea sindicaliştilor din educaţie care susţin că trimiterea în concediu fără plată a dascălilor ar însemna trimiterea copiilor acasă, Mocanu a precizat că a propus o soluţie. El a explicat că profesorii au o normă didactică de 18 ore la clasă şi un număr de ore pregătitoare, astfel încât s-ar putea găsi o soluţie care să nu afecteze prezenţa acestora în clasă.

"Se pot găsi soluţii la nivelul angajatorilor", a mai spus Mocanu.

Referitor la acţiunile de protest cu care ameninţă sindicaliştii, secretarul de stat a precizat că, în opinia lui, ar fi mai important ca aceştia să se consulte cu membrii de sindicat şi să le explice situaţia financiară.

Sindicaliştii din Poliţie, Administraţie şi Educaţie şi-au exprimat nemulţumirea, joi, faţă de măsura concediului de zece zile fără plată şi au susţinut că vor declanşa proteste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici