Video Micul erou. Un băieţel şi-a salvat mama de la înec, după ce aceasta a suferit o criză

  • Lecţiile de înot pentru copii nu ar trebui să fie un moft, ci în curricula şcolară a oricărui stat, pentru că deseori fac diferenţa între viaţă şi moarte.
  • Un exemplu clar este cazul unei familii din Oklahoma, SUA: mama se afla în piscină când a avut o criză, iar băiatul ei a sărit imediat şi a scos-o la timp.
2391 afișări

Gavin Keeney are zece ani şi este un erou. A acţionat imediat cum a văzut că mama sa, aflată în piscină, a început să aibă convulsii şi risca să se înece.

Băiatul se afla pe verandă când mama sa, aflată în piscină, a făcut o criză. A sărit repede în piscină, şi-a prins mama şi a înotat cu ea până la scări, unde tatăl ei a venit imediat şi a scos-o. Femeia a decis să posteze pe Facebook clipul video greu de privit, cu momentul dificil în care s-a aflat, dar din care a scăpat cu ajutorul copilului său. 
 
„Unul dintre cele mai urâte coşmaruri ale mele s-a adeverit în această dimineaţă. Am ezitat să pun online aceast filmare. Aşa cum am mai spusînainte, nu-mi place ca oamenii să fie martori când am o criză, aşa că pentru toţi prietenii şi familia mea de aici... să ştiţi că mi-a fost foarte, foarte greu să privesc clipul, deoarece nu m-am văzut niciodată pe mine şi nici nu l-am văzut pe Gavin acţionând. Am camere de supraveghere care au filmat momentul şi vă pun doar o scurtă parte... poate că pentru unii este greu de privit, dar uitaţi-vă la copilul meu cum îmi salvează viaţa... îmi salvează viaţa, la propriu. Gavin tocmai ieşise din piscină şi se afla pe verandă şi atunci m-a auzit. A sărit înăuntru... câinele a încercat şi el să intre... m-a dus la scară şi apoi tata a intrat înăuntru (...) Gavin, micul meu erou. (...) Mulţumesc, Doamne, pentru că ai pus acest mic om minunat în viaţa mea. (Vă rog să nu mă judecaţi pentru că înotam)”, a scris femeia, pe Facebook. 
 
Într-un interviu pentru o publicaţie locală, femeia spune că nu este prima oară când băiatul ei o ajută: „acum circa un an am avut o intervenţie la coloana cervicală şi nu puteam înghiţi corect. M-am înecat cu mâncare, iar Gavin a încercat manevra Heimlich. Îmi amintesc doar cum mă cuprinsese cu micile lui braţe şi încerca cu toată puterea manevra. Mi-a spus „mami, nu sunt destul de puternic”, şi a sunat la Urgenţe”
 
Pentru gestul său de a-şi salva mama de la înec, băieţelul în vârstă de zece ani a primit un premiu de la Poliţia din Kingston. 
 
Pe Facebook, poliţiştii au postat o fotografie şi l-au felicitat pe micuţ: „datorită intervenţiei rapide, mama sa nu înghiţit apă şi este în viaţă. Îţi mulţumim, Gavin, eşti un adevărat erou şi inspiri comunitatea noastră”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici