Milioane de jucării chinezeşti, retrase din Australia şi SUA

Milioane de jucării chinezeşti au fost retrase de pe piaţa din Statele Unite ale Americi şi Australia, după ce s-a descoperit în compoziţia o substanţă halucinogenă, informează BBC.

6 afișări
Imaginea articolului Milioane de jucării chinezeşti, retrase din Australia şi SUA

Milioane de jucării chinezeşti au fost retrase din Australia şi SUA

Cinci copii au fost transportaţi la spital după ce au înghiţit micuţele mărgele, cunoscute sub numele de Bindeez în Australia şi Aqua Dots în Statele Unite ale Americii, ambele foarte populare în cele două ţări.

Mărgelele erau acoperite cu substanţe care, înghiţite, se transformau într-un drog halucinogen.

Jucăriile conţin sute de mărgeluţe strălucitoare şi colorate care pot fi aranjate în diferite forme, după ce acestea sunt stropite cu apă pentru a se lipi.

Mărgelele sunt acoperite cu un lipici netoxic, dar în Australia a fost descoperit un lot de jucării acoperit cu o substanţă diferită în compoziţie decât cea aprobată.

În ultimele săptămâni, în Australia trei copii au fost spitalizaţi din cauza înghiţirii acestor mărgeluţe. Copiii şi-au revenit, dar în toată Australia s-a interzis comercializarea acestor jucării.

Şi în Statele Unite Americii, doi copii au avut probleme grave de sănătate din cauza acestor jucării.

Aproape patru milioane de jucării au fost retrase de la comercializare în Statele Unite ale Americii, conform oficialităţilor, şi aproape un milion în Australia.

Firma producătoare a precizat că mărgelele Bindeez vor fi acoperite de acum înainte cu o substanţă cu un gust rău, care va asigura că micuţii nu vor mai fi tentaţi să le mânce.

Compania americană producătoare de jucării, Mattel, a retras de pe piaţă, anul acesta, peste 20 de milioane de jucării produse în China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici