Militarii ucraineni „sparg” pe vicii banii primiţi ca soldă. Zelenski a dispus anchetă

Jocurile de noroc compulsive se răspândesc printre soldaţii care luptă pe front în războiul cu Rusia.

2616 afișări
Imaginea articolului Militarii ucraineni „sparg” pe vicii banii primiţi ca soldă. Zelenski a dispus anchetă

Ucrainenii „sparg” banii primiţi ca soldă. Zelenski a dispus anchetă

Au fost luate la întrebări mai multe instituţii, Serviciul de Comunicaţii Speciale de Stat, Ministerul Afacerilor Digitale şi Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, ca urmare a anchete anunţate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său adresat naţiunii pe 29 martie.

Cu o zi înainte, prin intermediul reţelelor de socializare, un soldat din trupele de apărare publicase o postare în care explica cum s-au răspândit jocurile de noroc în rândul soldaţilor, în ultimii doi ani.

Soldatul vorbeşte despre o adevărată epidemie. Potrivit mărturiei, fiecare soldat înrolat în doi ani de război a primit între 60 şi 150.000 de grivne. Mulţi, în loc să-şi cumpere o casă, ar fi cheltuit sumele respective la jocuri de noroc.

La câteva ore după publicarea postării, o petiţie a fost deschisă şi a fost semnată de 25.000 de oameni, în doar câteva ore.

Volodimir Zelensky a vorbit despre cazinourile online în discursul său de seară, amintind că „petiţia a ajuns la un număr semnificativ de membri. I-am instruit şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului de Comunicaţii Speciale de Stat, Ministerului Afacerilor Digitale şi secretarului Consiliului Naţional de Securitate să colecteze toate informaţiile cu privire la această problemă şi să propună o soluţie săptămâna viitoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici