Ministerul a decis cum se vor desfăşura cursurile şcolare pe 23 decembrie

Ministerul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că fiecare şcoală va decide care va fi modalitatea de organizare a cursurilor în 23 decembrie.

818 afișări
Imaginea articolului Ministerul a decis cum se vor desfăşura cursurile şcolare pe 23 decembrie

Cum se vor desfăşura cursurile şcolare pe 23 decembrie

Ministerul Educaţiei a decis să ofere posibilitatea şcolilor să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că în această zi se pot ţine cursuri cu prezenţă fizică sau se pot organiza proiecte, care să fie pezentate după vacanţă.

„Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a declarat Sorrin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Acesta a spus că a luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici