Ministerul Justiţiei a anunţat propunerea din partea României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Mirela Stancu a fost propusă de Ministerul Justiţiei pentru a ocupa din partea României funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, potrivit unui anunţ al Ministerului Justiţiei.

1254 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei a anunţat propunerea din partea României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Ministerul Justiţiei a anunţat propunerea din partea României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

"Comisia de selecţie pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene s-a întrunit în perioada 11-12 septembrie 2018 la sediul Ministerului Justiţiei, în vederea intervievării candidaţilor. În conformitate cu dispoziţiile art. 6 alin.(1) din Procedură, membrii comisiei de selecţie au decis, pe baza punctajelor obţinute de candidaţi la proba interviului, astfel: Nominalizarea doamnei STANCU Mirela pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene", potriivit unui anunţ al Minsiterului Justiţiei, postat pe site.

Totodată, ministerul are şi două propuneri de rezervă, respectiv Irina Zlătescu şi Mircea Criste. Aceste propneri urmează să fie comunicate Guvernului, spre aprobare.

Cei 18 candidaţi în numele României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene au fost Cristiana Georgeta Budileanu, Diana Magdalena Bulancea, Cristina Butacu, Mircea Criste, Andreia Liana Constanda, Camelia Lilieana Gheorghiu, Laura Mihaela Ivanovici, Constantin Virgil Ivan-Cucu, Claudia Jderu, Ioana Andreea Mareş, Petre Matei, Valentin Mircea, Ionel Olteanu, Răzvan Horaţiu Radu, Mirela Stancu, Ecaterina Raluca Toma, Elena Diana Ungureanu, Irina Zlătescu.

Ministerul Justiţiei a lansat, la începutul lunii august, procedura de selecţie a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidaţii urmând a susţine un interviu în faţa comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să dovedească şi că nu sunt agenţi acoperiţi.

"Poate fi desemnată candidat al României pentru funcţia de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanţii de independenţă şi care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici